Meny

Mer information på självfakturan

Självfakturan och specifikationen för din utbetalning som finns på Mina Sidor innehåller nu mer information om dina utlandsersättningar.

Förutom information om belopp som samlats in från andra länder, innehåller självfakturan och specifikationen information om skatteavdrag som kan ha gjorts av våra systerorganisationer i ursprungslandet d.v.s. i det land som ersättningen samlats in i.

När Sami betalar ut dina utlandsersättningar gör vi det utan några ytterligare kostnadsavdrag. Det innebär att momsgrundande belopp motsvarar 100% av det belopp som Sami mottagit för din räkning från vårt utländska systerorganisationer.

Om du är momspliktig beräknas momsen på ersättningar som ingår i det momsgrundande beloppet.

 

Kontakta Skatteverket om du har frågor om hur du tillgodoräknar dig skatt avdragen i ett annat land. Klicka HÄR för att läsa mer på Skatteverkets hemsida.