Meny
    sami.se » Nyhet »
  • SAMI och brittiska PPL i nytt samarbete med svenska musiktechbolaget Auddly

SAMI och brittiska PPL i nytt samarbete med svenska musiktechbolaget Auddly


Musikorganisationerna samarbetar kring unik identifiering av artister och musiker på inspelningar.

Musikorganisationerna SAMI och PPL i Storbritannien, lanserar ett samarbete med svenska Auddly som ska hjälpa artister och musiker med förbättrad hantering av inspelningsdata. Tillsammans har man utvecklat ett sätt att identifiera varje unik medverkande artist och musiker. Det gör att kompletta metadata finns på plats redan i början av informationskedjan kring en inspelning, vilket hjälper till att säkerställa korrekt och mer effektiv fördelning av ersättning för artister och musiker.

Läs hela pressmeddelandet i vårt pressrum.