Meny
    sami.se » Nyhet »
  • Stipendiaterna klara för Ted Gärdestad-stipendiet!

Stiftelsen Ted Gärdestad Minnesfond delar varje år ut ett stipendium för att uppmuntra och stödja unga svenska låtskrivare och sångare.

– Att skriva på just svenska ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Så det betyder otroligt mycket att få det här stipendiet. Jag slutade skriva på svenska ett tag. Men nu när jag äntligen börjat igen, blir stipendiet ett kvitto på att jag verkligen kan det här. En enorm ära och en påminnelse till mig själv, att aldrig sluta skriva, säger Moa Michaeli.

– Att få ta emot Ted Gärdestad-stipendiet känns helt fantastiskt eftersom hans musik har varit så närvarande under hela min uppväxt. Det ger verkligen en massa positiv energi framåt i mitt fortsatta låtskrivande, säger Josefin Söderqvist.

Prisutdelningen äger rum på Nalen Klubb den 6 maj kl 18. I samband med utdelningen kommer stipendiaterna framföra några av sina låtar. Utdelningen av stipendiet är öppet för alla.

Jurymotiveringar:

Josefin Söderqvist – Josefin har ett imponerande låtsnickeri med genomarbetade texter, ett sinnligt och eget melodisinne som inte följer de mest upptrampade vägarna.

De två låtarna ”Nynäshamn” och ”Du kommer gå långt” är väldigt bra och det är glädjerikt att Josefin vill använda stipendiet till att spela in musiker.

Vi är säkra på att Josefin kommer gå lååångt!


Moa Michaeli
– Moas texter känns äkta och självupplevda. Låtarna ”Bara vara vänner” och ”Stark som du” har fina melodier, fastnar och ger mersmak.

Vi tror att Moa kommer att fortsätta skriva och utveckla nya låtar på svenska om kärlek och om livet med dess upp- och nedgångar. Och vi hoppas att Moa genom stipendiet får styrka och tar sin revansch!

Juryn har bestått av: Hans Gardemar, Leif Käck, Pernilla Andersson, Mija Folkesson, Magnus Söderblom och Ulrika Wendt.

Om stipendiet:

Ted Gärdestad-stipendiet instiftades av Teds bror Kenneth Gärdestad och musikern och låtskrivaren Janne Schaffer strax efter Ted Gärdestads bortgång 1997. Syftet är att uppmuntra unga svenska låtskrivare. Stipendiet har delats ut sedan 1999 och ges till svenska låtskrivare och musiker under 25 år. SAMI administrerar och delar ut stipendiet.

Läs mer på ted.sami.se