Meny

Mer variation, mer jul

Det är lätt att tröttna på julmusik, eller all musik för den delen, när den upprepas och spelas om och om igen. För att du ska slippa tröttna i år har vi, tillsammans med tre musikkuratorer, tagit fram alternativa jullistor med mer variation men med lika mycket julkänsla!

Först ut är…

Petra Markgren Wangler, musikjournalist och regissör. Med två delar soul, en del guilty pleasures och ett gäng klassiker har hon kurerat ihop den första av SAMI:s jullistor.
När vi frågar Petra varför hon vill vara med och kurera jullistan berättar hon att julmusik är tråkig. Dötrist. Och alldeles, alldeles underbar – beroende på vem som väljer.

”Det är den enda gången jag och alla medlemmar i min familj går all in för att ha ett gemensamt soundtrack på repeat. Ingen får ”hogga” Spotify, alla är sams – på riktigt – tack vare musiken tror jag.”

Lyssna på Petras jullista: