Meny

Hjälp oss att hjälpa dig!

Just nu pågår arbetet med att utforma svensk lag som kommer att beröra dig. Det handlar om implementeringen av EU-direktivet om upphovsrätt på den digitala marknaden som röstades igenom i våras. På SAMI arbetar vi för att lagen ska bli så fördelaktig som möjligt för artister och musiker.

Det gör vi genom att informera och försöka påverka politiker och andra beslutsfattare som är med och bestämmer hur den nya svenska lagen ska se ut. Eftersom de flesta politiker inte har insikt i hur vardagen ser ut för den som försörjer sig på musik, vill vi berätta det för dem. Genom att ge beslutsfattarna insikt i hur det ser ut i verkligheten, ökar chansen att de lagstadgar på ett sätt som är bra för artister och musiker.

För att vi ska kunna berätta om artisters och musikers situation behöver vi din hjälp. För även om SAMI har bra koll på dina rättigheter, så har vi inte fullt lika god koll på hur din vardag ser ut.

Läs mer och hjälp oss påverka →