Meny
    sami.se » Nyhet »
  • Kafé de luxe är utsedda till Årets Klubb 2019!

Årets Klubb delas ut av SAMI och går till den klubb som skapat den bästa klubbupplevelsen för sina besökare och spelat den bästa musiken, samtidigt som artister och musiker får betalt för sitt arbete. Tävlingen pågick mellan den 10 januari och 19 januari och nu är det avgjort –  klubbesökarna har utnämnt Kafé de luxe till Årets Klubb 2019.

Hej Nils Hector, delägare i Kafé de luxe! Varför tror du att Kafé de luxe är så populärt?

Eftersom vi älskar såväl mat och dryck som allsköns kulturyttringar och positiv samhällsutveckling blir det naturligt för oss att jobba med en större helhet än många andra aktörer. Musiker som får äta gott och blir behandlade som vore de ens familj gör bra konserter, gäster som upplever en djupare mening i sitt nöjesliv trivs bättre och återvänder. Kanske är det därför Kafé de luxe håller år efter år (vi fyller 15 år nu i mars!).

Vilken betydelse har musik för Kafé de luxe?

Musiken finns alltid på Kafé de luxe – på intensiva livekonserter av vitt skilda slag – liksom i våra högtalare till lunch och middag. Den ska då inte vara där för att fylla tystnaden, utan varje spellista genomarbetas och omformas för att våra gäster – oavsett de kommer för fika, middag eller fest – ska få en komplett och intressant upplevelse.

Livemusiken är en grundförutsättning för oss som jobbar med och på Kafé de luxe. Ekonomiskt är målsättningen att den ska betala sig själv, och inte mer. Konserterna är där för att vi ska känna mening i vårt arbete. Lika grundläggande som maten vi serverar. 

Vilket är ditt bästa klubbminne från 2019?

Jag håller våra samarbeten med allsköns organisationer väldigt högt. När man lyckas kombinera vild och galen fest med större syfte. Vi samlade till exempepl på ”Cross Culture Club – African Night” in mycket pengar till viktiga afrikanska projekt, under en kväll där gamla och unga med ursprung i alla världens kontinenter tillsammans upplevde poesi, konst, livemusik och dans!

Hur känns det att vinna Årets Klubb 2019?

Perfekt energikick så här dagen innan vi har Växjö Kulturnatt. Då har vi totalt elva evenemang på tre olika spelställen i centrala Växjö!

 

Läs mer om Årets Klubb på www.schysstmusik.se →