Meny

Vem ska betala?

  • Företag med minst 40 anställda varav 20 av dessa har möjlighet att lyssna på musik ska teckna musikavtal med SAMI.
  • För företag färre än 40 anställda behövs inget avtal. Däremot om musik används i till exempel telefonväxel, butiks- och restauranglokal, väntrum, utställningshallar och liknande behöver företaget teckna avtal för detta.

 

Vad räknas som arbetsplatsmusik?

  • Musik från cd, musikfil, streaming, radio/tv eller andra ljudbärare som tillhandahålls av företaget. Detta gäller även när de anställda lyssnar på musik i hörlurar.
  • Musik som spelas i egna lokaler, till exempel i gym, lunchrum, anläggningar, fordon före, under och efter arbetsdagen räknas också in.
    Om de anställda har egen/privat radio/CD betalas ingen musikavgift.

 

Streamingtjänster

Om anställda har egna abonnemang hos streamingtjänster som lyssnas på i egna hörlurar via företagets datorer så räknas det som att företaget tillhandahåller musikutrustning och avtal ska tecknas.


Personalfest

Om företaget endast har en eller två personalfester per år och ingen annan musik i övrigt så kan som ett alternativ avtal för event tecknas. Om festen är i extern lokal eller om extern arrangör ordnar festen så behöver inte företaget/arbetsplatsen teckna avtal om festlokalen/arrangören har avtal.


Övrigt:

  • Tjänstefordon räknas som tjänsterum (utgör en del av arbetsplatsen som helhet). Det gäller även om företaget leasar bilarna, eller om bilarna delvis används av de anställda privat. Gäller ej bilar som förmånsbeskattas av den anställda.
  • Musik i reception, hiss och foajé – om företaget har avtal för arbetsplatsmusik så tar vi inte betalt om företaget har musik i foajé, reception eller hissar.

 

Har du frågor om arbetsplatsmusik? Kontakta oss så hjälper vi dig.