Meny

South By Southwest blir digital 
Den amerikanska showcase festivalen South by Southwest blir digital nästa år. Festivalen var en av de första evenemangen i USA som fick ställa in i år på grund av corona. På grund av det osäkra läget väljer nu arrangörerna att lansera ”SXSW Online” med panelsamtal, utställningar och mingel online. Festivalen kommer gå av stapeln 16-20 mars 2021. Läs mer hos svt.se.

 

Grammis flyttas fram till sommaren
Grammiskommittén meddelar att musikpriset flyttas fram till slutet av maj eller början av juni nästa år. Samtidigt förlängs produktionsperioden och man kan söka med låtar som producerats från första december 2019 till sista december 2020. I år återinförs även kategorin Årets barnmusik. Läs mer här. 

 

Kritik mot SVT och Epidemic Sound
SVT får kritik för sitt avtal med företaget Epidemic Sound. Flera internationella musikorganisationer som AEPO, ESCA och FIM går nu ut i ett upprop där man vill stoppa sättet Epidemic Sounds jobbar på. 

– SVT går med på att Epidemic Sound ska synas i eftertexterna i stället för att skriva ut de upphovsmakare som skapat musiken. Public Service ska stå för mångfald och för att berika ett musik och kulturliv. Då är det inte okej att ha ett avtal med det här företaget, säger Alfons Karabuda, ordförande för Skap.