Meny

→ 107 tonsättare har gjort verk om pandemin

107 tonsättare har gestaltat den ensamhet vi lever i under pandemin. Varje tonsättare har, i en slags stafettkomposition, komponerat 10-15 sekunder som bygger vidare på musiken innan. Verket hade premiär i tisdags. Läs mer på svt.se

 

→ Ökning av lyssnandet på julmusik i år

I år har vi börjat lyssna på julmusik tidigare. Redan i september såg Spotify en ökning av lyssnandet av julmusik och i oktober ökade lyssnandet av de 10 mest populära låtarna  med 25% jämfört med åren innan. Läs hela nyheten på sr.se 

 

→ Svensk Live kritiska till kulturstödet

Igår fördelades det andra krisstödet från regeringen till kultur- och evenemangsektorn. 1 217 aktörer får dela på 400 miljoner kronor. Cirka hälften om de som ansökt om stödet har fått det beviljat.  Svensk Live riktar nu kritik mot stödet. 

– Vi har näringsförbud och för att vi ska finnas kvar måste man fortsätta att stödja livemusikarrangörerna och utöka stöden, säger Joppe Pihlgren, verksamhetsledare Svensk Live till svt. Läs hela artikeln på svt.se