Meny

Efter att ha fått in flera hundra nomineringar till Årets Initiativ har tre valts ut med chans att vinna utmärkelsen. De tre nominerade har på kreativa och smittsäkra sätt hållit musiken levande under 2020, trots de utmaningar som funnits för att spela musik i offentlig miljö.

Vinnare av Årets Initiativ 2020:

REIMERSHOLME HOTEL, Stockholm

Reimersholme Hotel har tagit fram ett helt nytt koncept med roomservice, där gästerna sitter på rummen och beställer upp mat, dryck och musik från en musikmeny. Från hotellets scen – som byggts upp genom att flera hotellrum rivits – livestreamas konserter upp i rummen, och livebandet kan också komma till rummen och spela på beställning. Bo Sundström och Ebbot Lundberg är några av artisterna som har varit där och spelat.

– Det känns väldigt ärofyllt att vi har vunnit Årets Initiativ! Det är en bekräftelse på att vi har gjort något fint som faktiskt fungerat. Vi kommer att fira utmärkelsen genom att livestreama fredagskvällens spelningar för både våra gäster och för alla som inte kan vara på plats, säger musikern och kompositören Andil Dahl, delägare på Reimersholme Hotel.

Vi fick chansen att ställa några frågor till Fredrik Eriksson för att få veta mer om hur de hanterat pandemin och restriktionerna. Låt dig inspireras av intervjun med Fredrik Eriksson om hur Långbro värdshus lyckades vända Coronakrisen till något positivt.

RnB-artisten och rapparen Alexander “Newkid” Ferrer såg i vintras fram emot en intensiv vår och sommar. En storslagen spelning på Berns och ett albumsläpp följt av en sommarturné väntade. Sedan kom Corona och Newkid fick – precis som många andra – ställa in…