Meny

Hackarna har, enligt den information vi har idag, kopierat uppgifter och data som används för utbetalningar och kontrolluppgifter. Det rör sig om sådant som personnummer, adress, och konto för utbetalningar. Hackarna har inte kommit över några lösenord. SAMI ser oerhört allvarligt på det inträffade.

SAMI har anmält intrånget till polisen och till Integritetsskyddsmyndigheten (f.d. Datainspektionen) samt kommer att med stöd av extern säkerhetsexpertis omgående att genomföra en egen utredning för att gå till botten med hur intrånget gick till och hur vi kan säkra systemen ytterligare. Medlemstjänster som Mina Sidor och SAMI-listan är tillfälligt stängda för att undvika ytterligare angrepp. Kopplingen till den aktuella mjukvaran är också avstängd.

Med tanke på den information som hackarna kommit över vill vi påminna om att alltid vara uppmärksam på försök till nätfiske och ID-kapning. Information om detta finns på polisens hemsida

Om du har ytterligare frågor om intrånget, kontakta Medlemsservice på medlemsservice@sami.se eller 08-453 34 37. Under helgen den 2 och 3 januari kommer telefonerna att vara bemannade kl 10-12 och 15-17, vardagar kl 10-16.

 

Uppdatering: SAMI:s system säkrade efter hackerintrånget