Meny

Förutom att jobba på SAMI är Isabella artist själv och gör musik under namnet Bella Winth. Musiken har alltid varit en stor del av hennes liv, från att arrangera konserter i vardagsrummet, via musikskola och sångtävlingar som yngre, till musikstudier i London och utbildningen Musik & Eventarrangör på Campus Nyköping för att få bättre inblick i musikbranschen.

 

Eftersom Isabella är artist och musiker är hon ansluten till SAMI, och tycker det är självklart att artister och musiker ska få ersättning när deras musik används.

”Jag själv har varit ansluten till SAMI i många år och för mig är det självklart att musiker och artister ska få ersättning när deras musik används. Det tar tid, pengar och energi att skapa musik, även om det också är det bästa som finns för oss musikskapare. Jag ser det lite så här: En person startar upp en verksamhet, till exempel en restaurang, och det kostar tid, pengar och energi. För att främja sin verksamhet och öka sin försäljning så spelar de musik och drar därmed nytta av någon annans arbete. Då är det ju bara logiskt att även de som gjort musiken ska få sin del av kakan.”

 

Tack Isabella, för engagemanget och för musiken!