Meny

Hur uppstod idén att starta en padel-anläggning på NKs tak?

Min kompis Oscar Arrsjö har bakgrund i modebranschen och ville starta ett klädesmärke med inriktning mot padel. Tanken var att ta ett helhetsgrepp för padelvärlden och det innefattar även egna anläggningar som ska vara lite mer premium än dagens padelanläggningar, som ju ofta är i gamla industrilokaler utanför centrum. Fastighetsbolaget Hufvudstaden hade redan kommit långt med planerna om padel på NK-taket när vi kom in i bilden så att det blev just vi som operatörer handlar nog om tajming samtidigt som vi snabbt hittade en bra kemi.

 

Hur viktig är musiken för er verksamhet?

Musik tillför alltid liv och känslor. Personligen gillar jag att idrotta till musik och vissa sådana tillfällen sitter fortfarande i. Jag kommer ihåg i min ungdom att jag värmde upp inför en handbollsmatch i Varberg till låten ”Go West” med Pet Shop Boys. Det var över 20 år sedan men jag får fortfarande bra känslor när jag hör den låten. Jag gillar att ha musik i bakgrunden när jag spelar padel och det är enklare på våra banor än i en industrilokal där ljudet studsar all världens väg.

 

Vad är det bästa med padel?

Det är en social sport och det är lika många tjejer som killar som spelar. Det är fysisk aktivitet, samtidigt som det är kul. Du kan spela med familjen, din partner eller mot din ovän. Oavsett blir det kul.

 

Vilken typ av musik tycker ni passar bäst att spela padel till?

Jag är inte representativ tror jag för jag skulle helst köra Guns N’ Roses balladkartotek på svinhög volym. Andra väljer nog hellre loungemusik som skvalar i bakgrunden och inte tar över.

 

Padel har ju blivit väldigt populärt på kort tid och intresset är otroligt stort, men har ni några tips till en person som aldrig spelat förut?

Tänk att du bara ska få över bollen – skit samma hur. Slå inte hårt utan spela snarare strandtennis eller pingis. Du ska inte springa och flaxa för mycket. Men ta rygg på någon som kan och apa efter är nog det bästa tipset.