Meny
    sami.se » Nyhet »
  • ​Ny omgång av SAMI:s styrelseutbildning ska bidra till jämställdhet i musikbranschen

Utbildningen vänder sig till artister och musiker som är anslutna till SAMI och har ett stort engagemang för att påverka sin egen och musikbranschens framtid.

– Att artister och musiker involverar sig på beslutsfattande nivå i sin egen bransch är viktigt för att de ska kunna påverka framtiden. Vi vill skapa förutsättningar för våra medlemmar att få ett större inflytande över utvecklingen i sin egen bransch, säger Stefan Lagrell, vd på SAMI.

I år är det tredje gången SAMI genomför utbildningen, och ett helt nytt utbildningsblock har tillkommit. Blocket är fokuserat på jämställdhet och kommer att lära deltagarna mer om normkreativa perspektiv, inkluderande och jämställd arbetsmiljö och konkreta metoder för genusarbete i en organisation.

– Vilka som styr i Musikbranschen är sedan gammalt ojämlikt fördelat. Därför tycker vi det är viktigt att ta upp frågan om jämställdhet när vi utbildar morgondagens styrelseledamöter. Vi vill till exempel lyfta vikten av nätverkande och valberedningars roll för jämlikhet i branschen, säger Stefan Lagrell.

Om Power UP!
SAMI genomför utbildningen för sina medlemmar i syfte att ge artister och musiker chansen att vidareutbilda sig inom styrelsekunskap, demokrati i musikbranschen och hur de kan påverka framtiden i sin egen bransch.

Sökande ska gärna ha intresse för att engagera sig i framtida styrelsearbete inom ideella och fackliga organisationer, eller i SAMI och liknande verksamheter i musikbranschen. SAMI erbjuder plats för 30 deltagare och urvalet görs med hjälp av de sökandes cv och argument för varför de vill gå utbildningen i sin ansökan.

Utbildningen startar den 29 augusti och omfattar sex heldagar under hösten, på Nalen i Stockholm. Sista ansökningsdag är den 10 juni.

Deltagarna kommer att få kunskaper om:

  • Musikbranschens aktörer – vem gör vad och varför finns de?
  • Styrelsearbete – så funkar det
  • Verksamhetsutveckling
  • Ekonomi och juridik
  • Musikens politik och mediehantering
  • Metoder för genusarbete i en organisation

Läs mer om utbildningen på sami.se/powerup