Meny
  sami.se » Nyhet »
 • SAMI söker en fakturerings- och kravhanteringsansvarig

Arbetsbeskrivning
Vi söker nu en fakturerings- och kravhanteringsansvarig till ekonomiavdelningen.

I denna roll är dina ansvarsområden:

 • Kravhantering – inkasso och bestridanden
 • Ackordsförslag, företagsrekonstruktioner, konkurser och oplacerade betalningar
 • Genomgång av inkassoförslag och betalningsföreläggande
 • Ansvarig och huvudkontaktperson gentemot Intrum
 • Kundkontakt per telefon (inkommande och utgående samtal)
 • Upprätta årlig faktureringsplan för verksamheten
 • Ansvarig för att utveckla och effektivisera fakturerings- och kravprocesserna
 • Riskbedömning i samråd med SAMI:s försäljningsavdelning och juridik

Kvalifikationer och egenskaper
Vi söker dig som har en ekonomiutbildning eller motsvarande erfarenhet. Du har mycket goda kunskaper i kravhantering, från faktura till betalningsföreläggande, samt mycket goda kunskaper i Officepaketet – främst Excel och Word. Har du en nischad utbildning inom kravhantering är det mycket meriterande. Vi ser även att du har goda kunskaper/erfarenheter av att arbeta i olika system. SAMI arbetar bland annat i Salesforce och SoftOne. Kunskap om SAMI:s verksamhet och upphovsrätt är meriterande. Som person är du social, orädd, strukturerad och analytisk. Du tycker om att arbeta självständigt och vågar ta egna beslut.

Läs mer och ansök här →

 

Om företaget
SAMI, Svenska Artisters och Musikers Intresseorganisation, är en kollektiv upphovsrättsorganisation som samlar in ersättningar från företag och verksamheter som spelar musik i sin verksamhet. Alla som har medverkat på en inspelning som exempelvis spelas på radio, i restauranger eller på gym, kan få betalt för sitt arbete. När någon ansluter sig till SAMI får SAMI i uppdrag att bevaka, tillvarata och administrera deras rätt till ersättning när inspelningarna används. SAMI representerar närmare 50 000 artister och musiker och bara i Sverige betalar cirka 36 000 verksamheter för att få använda musik i sin verksamhet.

Du får spendera dagarna med trevliga kollegor i en arbetsmiljö som präglas av en öppen attityd, en genuin känsla av att vilja bidra och jobba för någonting bra. SAMI:s Stockholmskontor ligger på Söder Mälarstrand och där sitter i dagsläget cirka 35 personer.

Frågor och kontakt
I denna rekrytering samarbetar SAMI med Amendo. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Talent Recruitment Manager Helena Persson på helena.persson@amendo.se. Då vi träffar kandidater löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum är du varmt välkommen att söka tjänsten så snart som möjligt. Vi ser fram emot din ansökan!