Meny
  sami.se » Nyhet »
 • SAMI söker en Affärsanalytiker och BI-utvecklare

Vill du arbeta i en spännande organisation med en dito verksamhet, och bli en del av en internationell musikbransch som hela tiden utvecklas? Du kan vara med och göra skillnad för alla musiker som medverkar på låtar som spelas runt om i världen! Vi letar just nu efter en Affärsanalytiker som också kan verka som BI-utvecklare och som kommer att arbeta inom hela företaget med både uppföljning och modellering av framtidsscenarier.

SAMI, Svenska Artisters och Musikers Intresseorganisation, är en kollektiv upphovsrättsorganisation som samlar in ersättningar från företag och verksamheter som spelar musik offentligt. Alla som har medverkat på en inspelning som exempelvis spelas på radio, i restauranger eller på gym, kan få betalt för sitt arbete. När artister och musiker ansluter sig till SAMI får vi i uppdrag att bevaka, tillvarata och administrera deras rätt till ersättning när deras låtar spelas.

Din roll

Som SAMI:s nya Affärsanalytiker/BI-utvecklare får du möjlighet att vara med och styra och påverka SAMI:s arbete med att definiera och implementera helt nya modeller och verktyg för analys, rapportering och uppföljning. Du arbetar med moderna tekniker och hjälpmedel, och kommer att jobba tvärfunktionellt och samarbeta med samtliga avdelningar inom SAMI. Eftersom vi numera arbetar på distans i större utsträckning, behöver mätetal och utfallsrapportering implementeras för alla avdelningar.

Ditt huvudansvar blir att säkerställa att SAMI har en fungerande och effektiv modell för uppföljning, analys och prognos, samt att SAMI:s BI-verktyg utnyttjas till fullo för att ge verksamheten den kunskap som är avgörande för att ta korrekta och välgrundade beslut för fortsatt utveckling och framgång.

Tillsammans med vår marknadsavdelning analyserar och utvecklar du vår prissättning och vårt erbjudande till kunderna. För vårt internationella team tar du fram verktyg för analys, rapportering och uppföljning för att säkerställa att vi kan samla in de ersättningar som våra medlemmar har rätt till. Du bistår också vår medlemsserviceorganisation med risk- och avvikelseanalys, rapportering och förbättringsutveckling. Du kommer övergripande ansvara för metoder och modelleringar av framtidsscenarier samt implementation av dessa i vårt BI-verktyg.

SAMI:s mål är att vara en kostnadseffektiv och modern organisation och i den visionen blir du en mycket viktig medarbetare.

Du kommer att få arbeta med att:

 • Ta fram och underhålla modeller och verktyg för uppföljning, analys och prognos
 • Löpande värdera och hantera risker
 • Identifiera tillväxtmöjligheter och optimera affärsprocesser
 • Skapa förutsättningar för effektiv affärsutveckling
 • Definiera, designa, bygga och förbättra KPI-baserade rapporter och dashboards i vår BI-plattform

Vi tror att du har:

 • Relevant högskoleutbildning eller motsvarande
 • Minst 5 års erfarenhet som analytiker eller liknande
 • Erfarenhet av utveckling i BI-verktyg, t.ex. Qliksense

Kanske har du också:

 • Tidigare arbetat med komplexa affärsprocesser
 • Avancerad kunskap i Excel
 • Dokumenterad kunskap i affärsanalys

På SAMI jobbar du med trevliga kollegor i en arbetsmiljö som präglas av en öppen attityd, en genuin känsla av att vilja bidra och verka för att musiker och artister ska få skälig och rättvis ersättning för sina prestationer. För att trivas i denna roll tror vi att du är en självgående person. Du har ett tydligt affärsperspektiv, är pragmatisk och pedagogisk. Du är bra på att både sätta i gång och avsluta uppgifter, att ro saker i hamn. Du är analytisk och tydlig samt har förmågan att se nya lösningar och kommunicera dessa till både interna och externa intressenter.

Sök tjänsten här →