Meny

Dagen började med en workshop om hur artister kan utveckla sitt varumärke, workshopledare var Petter Seander, PR-expert och grundare av Birds Will Sing For You. Workshopen handlade om hur du ska tänka kring ditt varumärke och utveckla ditt varumärke som artist. Därefter fortsatte dagen med flera panelsamtal med kända profiler i musikbranschen. Ametist Azordegan modererade två panelsamtal, ett om hur artister får sin musik spelad på radio och radions relevans för artisters karriärer idag. Där deltog Janne Innanfors från Rockklassiker, Benji Nilsson från Creative by Love och artisten Emmon. Det andra samtalet var med Karin Inde, ordförande i Musikerförbundet och Joppe Pihlgren, verksamhetsledare för Svensk Live. Det blev en het diskussion om kollektivavtal för artister och musiker, och hur vi ska få till en balans att artister och musiker ska få skäligt betalt när de spelar live och att scener har råd att boka dem.  

Besökarna hade även möjlighet att träffa och prata med olika organisationer, verksamheter och aktörer i branschen på GET LOUDs egna mässa. Bland annat ställde Stim, Musikerförbundet, Soundtrade Studios och Lucille Group ut.  

Emma Carlsson från Ideell Kulturallians ledde de två sista av dagens fyra panelsamtal, varav ett fokuserade på vilken hjälp DIY-artister behöver när de saknar resurser från stora skivbolag. Deltog i samtalet gjorde Petter Seander, Marcos Fuentes från Amuse och artisten Adam Taal. Det andra panelsamtalet, som var dagens sista, handlade om hur man når sin publik när man verkar utanför mainstream-musiken. Där deltog Hilda Sandgren från MTA Production, Elin Trogen från Lekisjazz och Kaj Sivervik från Gaphals.  

GET LOUD avslutades med en master class i juridik, arbetsrätt och upphovsrätt med Musikerförbundets jurist Jakob Malmlöf och Mattias Qvarsell. Både workshopen på morgonen och master class på eftermiddagen var fullbokade med flera på väntelista, och flera besökare på GET LOUD uttryckte att de uppskattade det planerade innehållet och samtalen som uppstod under dagen

På kvällen var det dags för SAMI:s 60 årsfest, även den hölls på Nalen som smidigt svidade om från musikbusiness till en färgsprakande fest. Festen inleddes med bubbel, snittar, mingel och musik. SAMI:s vice ordförande Karin Inde var konferencier och hälsade alla välkomna till festen. Därefter höll SAMI:s vd Stefan Lagrell tal och vi fick höra om hur SAMI startades, SAMI:s framtid och avslutade med att tacka alla kunder, medlemmar, samarbetspartners, systerorganisationer, styrelse och personal. Talet avslutades med en skål och hela församlingen stämde upp i födelsedagssång till jubilarens ära.

Slutligen var det dags för kvällens liveunderhållning, och det var ingen mindre än Titiyo tillsammans med bandet Sunnan som intog scenen. Karin Inde passade på att intervjua Pär Stenhammar och Theodor Kylin ur bandet innan spelningen började och höjde stämningen ända upp till taket. Efter ett fint framträdande var det sedan mingel till DJ Jennies utvalda toner som gällde för resten av kvällen. Många av de hundratals gästerna stannade till långt fram på småtimmarna och vi hoppas och tror att alla som närvarade hade en fantastiskt rolig kväll!  

Tack till alla som kom och firade SAMI!