Meny

Förra årets julkort, illustrerat av Niklas Sundin.

Syftet med julkortet är att sprida värme och god julstämning, samtidigt som vi förmedlar värdet av musik som skapare och grund för medmänsklighet och mångfald. För våra 53 000 medlemmar är det viktigt att känna stolthet för den organisation man är en del av och för våra kunder som betalar för att spela musik i sin verksamhet, är det en påminnelse om att vi är tacksamma för att de finns.

Illustrationen behöver vara ungefär 15×20 cm, och den kan vara tecknad, målad eller i valfritt digitalt bildformat. Materialet behöver vara klart i slutet av november och vi betalar 7 000 kr exkl moms för ditt arbete. Du måste kunna fakturera oss för arbetet.

Vi ger dig ganska fria händer, men här kommer några nyckelord som kan fungera som inspiration:

  • Musik
  • Jul
  • Värme/medmänsklighet
  • Upphovsrätt – en viktig förutsättning för musikskapande
  • Inspelningar (vi samlar endast in ersättning för inspelad musik, inte livemusik)
  • Många som bidrar – vi har många kunder som betalar för att använda musik i sin verksamhet: butiker, restauranger, hotell, klubbar, gym, men också t ex Sveriges Radio. Våra insamlingsområden: offentligt framförande, public service, kommersiell radio, övrig radio/TV, webcasting, fonogramersättning (från bibliotek för utlåning), privatkopieringsersättning och kabelersättning.
  • Mångfald av musikutövare (som får ersättning från oss – alla genrer, åldrar, nationellt och internationellt etc.)

Utöver illustrationen vill vi gärna ha en kort motivation eller beskrivning av hur du tänkt kring din illustration. Och kan vi dessutom få skicka dig några frågor för en enklare intervju och låna en fin bild skulle vi bli väldigt glada, det är till en artikel för webb och nyhetsbrev som publiceras under samma period som julkortsutskicket.

Skicka in intresseanmälan med en kort beskrivning och skiss av din idé till info@sami.se. Skicka gärna med exempel på tidigare arbeten du gjort. Senast 31 oktober vill vi ha din anmälan.