Meny
    sami.se »
  • Användarinfo – SAMI-appen

Utbetalningar

Alla dina utbetalningar från SAMI finns samlade i appen och du kan granska dem på detaljnivå, antingen direkt i appen eller genom att ladda ner din specifikation. Kolla in vilka låtar som du har fått mest pengar för eller från vilka insamlingsområden och länder pengarna kommer. Nu kan du för första gången se din prognos för kommande utbetalning och följa hur den förändras från dag till dag. Du kan också se historiska data som hur mycket ersättning du sammanlagt har fått från SAMI och vilka länder som toppar din lista över tid.

Diskografi

I din diskografi visas alla de låtar som du medverkat på i en tydlig och enkel översikt. Sortera på album, låtar eller använd sökfunktionen för att snabbt få fram en låt, där kan du se vilka personer som medverkar och andra detaljer om låten. Saknar du någon låt kan du lägga till en ny SAMI-lista direkt i appen. Du har tydlig överblick över både dina påbörjade SAMI-listor och vilka du har skickat in, så att du har full koll ända fram tills de syns i din diskografi.

Aktuellt

För att du alltid ska kunna hålla dig uppdaterad har vi samlat aktuella nyheter med branschinfo, SAMI-relaterade nyheter, blandade tips och matnyttig information för dig som är artist och musiker i appen.

Utbildning

Lär dig mer om dina rättigheter och möjligheter, vad du själv kan göra för att påverka dina intäkter och ta din yrkesroll som artist eller musiker till nya höjder. Här hittar du både korta och långa utbildningar inom upphovsrätt, metadata, olika slags avtal, ekonomi och musikbranschens ekosystem. Du kan också få bra tips om utbildningsmaterial från andra aktörer.

Förmåner

Förmånliga erbjudanden för dig som är SAMI-medlem. Allt ifrån studios, replokaler och utrustning, till faktureringstjänster och juridisk rådgivning. Kopiera och använd en enkel engångskod eller visa upp ditt medlemskort som finns i appen på plats.

Connect

Skapa en profil och gör dig tillgänglig, sök i nätverket av användare av appen för att hitta andra artister och musiker som vill knyta kontakter eller kanske är öppna för frilansuppdrag.

 

Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla appens funktioner och vi vill gärna höra vad du som använder den tycker. Vill du dela med dig av dina synpunkter och idéer – hör av dig till oss på feedback@sami.se. Tillsammans skapar vi nyttiga och roliga tjänster som underlättar din vardag som artist och musiker.

SAMI samlar in och betalar ut din ersättning när din musik spelas offentligt, som i butiker, restauranger och på radio och tv. Med hjälp av samarbetsavtal i över 60 länder gäller det både när din musik spelas i Sverige och i resten av världen.