Meny

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Priset

Utmärkelsen Guldnoten delas ut varje år och hyllar de verksamheter som använder musik på ett nytänkande och engagerande sätt. Musik som spelas i offentlig miljö kan bidra till att stärka verksamhetens varumärke, förhöja kundupplevelsen och skapa trivsel för personalen. Genom att ha ett musikavtal med SAMI och därmed spela musik av hög kvalitet bidrar de till ett mer hållbart musiksverige och stöttar svenska artister och musiker.

Så funkar det

Allmänheten kan nominera verksamheter som spelar musik i offentlig miljö och som de anser förtjänar att vinna Guldnoten. Därefter utser SAMI först tre nominerade, och därefter en vinnare. Vinnaren ska ha ett musikavtal med SAMI samt en noga genomtänkt musikstrategi som tillför något extra till verksamhetens kunder och personal. Vinnaren koras av SAMI i slutet av februari.

Kriterier

  • Verksamheten ska ha ett signerat musikavtal med SAMI
  • Verksamheten ska ha en genomtänkt musikstrategi för musik som spelas i offentlig miljö
  • Musiken ska bidra till att förhöja kundupplevelsen och skapa trivsel för personalen

Steam Hotel i Västerås tilldelas Guldnoten 2021!

Steam Hotel i Västerås får utmärkelsen Guldnoten 2021 för att under det gångna året ha använt musik på ett kreativt sätt i sin verksamhet, där de genom ett välarbetat musikkoncept förhöjt gästernas upplevelse och personalens trivsel. Juryns motivering:

På Steam Hotel är skyddad musik en självklarhet för att lyfta gästernas upplevelse och få medarbetarna att trivas. Hela verksamheten genomsyras av ett väl genomtänkt musikkoncept där musiken förstärker känslan i de unika lokalerna och särskilt anpassas för olika miljöer. Resultatet blir en magisk atmosfär – från lobbyn upp till den 18:e våningen och ner igen.

Läs intervjun med Steam Hotel →

 

Tidigare vinnare

2020: Reimersholme Hotel, Stockholm
2019: Kafé de luxe, Växjö
2018: Villa Strömpis, Örebro
2017 : Biff Grill & Bar, Eskilstuna
2016: Verket nattklubb på Nöjesfabriken, Karlstad
2015: Verket nattklubb på Nöjesfabriken, Karlstad
2014: Kafé de Luxe, Växjö
2013: Heaven Up Here på Restaurang Landet, Hägersten

 

Kontakt

E-post: info@sami.se