Meny

Beräkna pris & teckna musikavtal

Fyll i hur du använder musik för att få en prisuppgift. Sen kan du välja att fylla på med dina företagsuppgifter och skicka in - så är du igång! Börja med att välja vilken typ av verksamhet du har. Hittar du inte rätt verksamhetsområde? Här finns alla prislistor i pdf-format

PRIS KAN TYVÄRR INTE BERÄKNAS - se prislistan istället

SAMI:s musikavgifter

Musikavgifterna har i regel förhandlats fram i samråd med respektive branschorganisation. Priset för att spela musik varierar och baseras till exempel på storlek på lokaler, antal besökare, öppettider och musikens betydelse.

I verksamheter där musiken har större betydelse för värdet, blir priset också högre. Jämför exempelvis vikten av musik på ett diskotek med den i en kiosk. Andra faktorer som också påverkar priset är öppethållande, musikkälla, samt hur stor yta musiken hörs på.

När vi beräknar din musikavgift, vi frågar till exempel efter hur du spelar musik i din verksamhet – vilken musikkälla du använder – och hur många dagar verksamheten är öppen. Om du exempelvis bara spelar skivor eller strömmar dina låtar genom en digital musiktjänst ska du uppge Fonogram (A). Om du spelar musik via radio och/eller tv ska du uppge Radio och tv (B), vilket även inkluderar musikkälla A. Om du dessutom visar musikvideor gäller således Musikvideo (C), då har du även rätt att nyttja alla de andra musikkällorna.

Vilka variabler som krävs är lite olika för olika verksamhetsområden. Använd vårt beräkningsverktyg eller ta en titt på våra prislistor i pdf-format för att få fram din musikavgift.

Maxa din musik!

Det finns gott om undersökningar som visar på vilka effekter musik kan ge, men det är bara riktig musik som ger riktiga resultat. När du har avtal med SAMI kan du spela riktig musik och musikutbudet är helt obegränsat. Det ger dig möjligheten att hitta just det sound som matchar ditt varumärke och förmedlar den rätta känslan. Du får dessutom bevisat nöjdare gäster och medarbetare på köpet.

”Att betala för skyddad musik är helt enkelt att göra rätt för sig, och det är viktigt för oss att musiker och artister får betalt”

Musiken är viktig för restaurangkonceptet Urban Deli, den är anpassad beroende på vilken adress du besöker och är viktig för atmosfären.
– Det vi försöker göra är att spela skön musik, som ger våra gäster energi, Tobias Wolff, musikansvarig på Urban Deli.