Meny

BAKED BY SAMI

Baked är en musik-curator med mer än tio års erfarenhet av varumärkesanpassad musik. Företaget arbetar med innehåll till några av Sveriges största butikskedjor – allt från kläder till mat via upplevelser och sopsortering. Alla varumärken och retail-upplevelser går att förstärka, och musik är enligt Baked det allra starkaste verktyget.

Läs mer om Bakeds kunder  

BAKED

Vilka är Baked och hur jobbar de med att musiksatta varumärken? Häng med när vi snackar med Baked om hur de jobbar med musiken, sina kunder och varför de inte jobbar med friköpt musik!

Läs intervjun med Baked →

ICA

Ica jobbar med att ljudsätta sina butiker tillsammans med Baked, genom konceptet Ica Sounds. Ica Sounds är framtagen för att Ica-handlare ska kunna välja musik som passar varumärket och som höjer kundens upplevelse.

Läs intervjun med Ica →

NUDIE JEANS

För Nudie Jeans är riktig musik en del av deras hållbarhetsstrategi, precis som när de jobbar med jeans. I sina butiker har Nudie ”repar-shops” för att deras kunder ska komma in och laga jeansen, istället för att hela tiden köpa nya.

Läs intervjun med Nudie Jeans →

Om Baked och samarbetet med SAMI  

Musikkuratorerna på Baked har alla en bakgrund inom musikbranschen, som exempelvis ljudproducenter, musikjournalister och artister. De kurerar musik och ljudlandskap på en strategisk och operativ nivå, och är experter på licensiering. Baked tror på hållbara ekosystem som skapar värden för både musikskapare och användare, och arbetar tillsammans med SAMI för en framtid där musikens värde är en självklarhet i näringslivet. Genom samarbetet med SAMI kan Baked erbjuda ännu skarpare produkter och koncept till sina kunder, samtidigt som det blir lättare för företagen att välja upphovsrättsskyddad musik.

Samarbetet ger också oss på SAMI möjlighet att erbjuda våra kunder enkel access till musikleverantörer samtidigt som de betalar musikavgift så att artister och musiker får sin ersättning. En helhetslösning som inkluderar musiken och där man får alla kostnader på samma faktura, något som våra kunder länge har efterfrågat. Det förenklar och förbättrar för våra kunder, men sätter även SAMI i centrum av utvecklingen av det svenska musikekosystemet.

 

Kontakt

Vill du spela varumärkesanpassad musik i din verksamhet? Hör av dig till oss så hjälper vi dig! Mejla oss på kam@sami.se

Läs mer om Baked på www.baked.se