Meny
    sami.se » Nyhet »
  • De nomineras till Guldnoten 2021 för musiken i sina lokaler

Det var tidigare i år som SAMI (Svenska Artisters och Musikers Intresseorganisation) meddelade att de instiftat det nya priset Guldnoten. Fram till den 4 februari kunde allmänheten nominera verksamheter de tycker förtjänar att kamma hem årets utmärkelse.

 

– Vi har fått in så många bra förslag! Det är härligt att se vilket engagemang som finns och hur många verksamheter som jobbar för att ge både kunder och anställda en riktigt bra musikupplevelse, säger Ann Rosenberg, försäljningschef på SAMI.

 

Efter att ha gått igenom alla förslag landade alltså SAMI i att nominera Naturkompaniet, NK Padel & Social by Ascaro och Steam Hotel i Västerås till Guldnoten 2021. Naturkompaniet prövade sig fram med att spela radio, CD och olicensierad musik i sina lokaler. Men det blev alltför spretigt och efter att ha hörsammat personalens önskemål tog de fram en musikprofil baserad på skyddad kommersiell musik.

 

– Nu är vår musik hållbar och håller hög kvalitet. Vi spelar mycket närproducerat och ger spelrum till nytänkande artister. Mixen har gett en förhöjd kundupplevelse som stärker vårt varumärke och skapar hög trivsel hos personalen. Det kostar så klart lite mer med avgifterna till SAMI och Stim, men vi känner att det verkligen är värt pengarna då det blivit så bra. Och vi är väldigt stolta över att ha blivit nominerade till det fina priset Guldnoten! säger Martin Asptjärn, musikansvarig på Naturkompaniet och butikschef på Södra Förstadsgatan i Malmö.

 

NK Padel & Social by Ascaro, som också är nominerade till Guldnoten 2021, är en padelanläggning på NK:s tak i centrala Stockholm. Grundarna jobbar efter devisen att musik alltid tillför liv och känslor. För att hitta det rätta soundet tar de hjälp av framgångsrika artister.

 

– Personligen gillar jag att spela padel till Guns N’ Roses’ ballader på riktigt hög volym. Men det är inte jag som väljer musiken här, utan vi tar hjälp av Axwell & Ingrosso för att sätta den rätta stämningen. De är väldigt duktiga på att ta fram musik som funkar i olika delar av anläggningen, det är något både personal och gäster ofta ger oss fin respons på, säger Christian Albinsson, medgrundare till NK Padel & Social by Ascaro.

 

Steam Hotel i Västerås regisseras musiken utifrån den känsla som man vill att gästerna ska uppleva. DJ:s och andra musikintresserade medarbetare sätter ihop spellistor för olika miljöer och tidpunkter på dygnet. Uppträdande DJ:s är också ett naturligt inslag i hotellets lokaler.

 

– Musiken är en viktig del av helhetsupplevelsen, givetvis tillsammans med doft, miljö, och ljus. Vi tror att musiken lyfter gästernas upplevelse och skapar en härlig och levande arbetsmiljö för våra medarbetare. Vi har också påbörjat en resa med mer livespelningar i form av Music Dinner Clubs och Grand Events – en resa som bara har börjat och kommer ta fart under 2022, säger Jenny Bark, Hotel Manager på Steam Hotel i Västerås.