Meny
    sami.se » Nyhet »
  • Steam Hotel i Västerås tilldelas Guldnoten 2021

Utmärkelsen Guldnoten instiftades tidigare i år av SAMI (Svenska Artister och Musikers Intresseorganisation) och tilldelas en verksamhet som använder sig av upphovsrättsskyddad musik på ett aktivt, hållbart och uppfinningsrikt sätt för att driva sin verksamhet framåt – och därmed även stöttar Sveriges artister och musiker. Allmänheten har fått nominera verksamheter som de tycker förtjänar att uppmärksammas för sitt sätt att använda sig av musik. Av de nominerade har SAMI:s jury nu utsett Steam Hotel till årets vinnare av Guldnoten 2021.

Juryns motivering:

På Steam Hotel är skyddad musik en självklarhet för att lyfta gästernas upplevelse och få medarbetarna att trivas. Hela verksamheten genomsyras av ett väl genomtänkt musikkoncept där musiken förstärker känslan i de unika lokalerna och särskilt anpassas för olika miljöer. Resultatet blir en magisk atmosfär – från lobbyn upp till den 18:e våningen och ner igen.

– Bland alla de förslag vi har fått in på verksamheter som använder musik på kreativa sätt, sticker Steam Hotel ut med sitt stora engagemang och heltäckande koncept. De har lyckats skapat en helhetsupplevelse där musiken verkligen får sätta stämningen, säger Ann Rosenberg, försäljningschef på SAMI.

På Steam Hotel ser man musiken som en central del av upplevelsen och den används medvetet för att skapa en levande miljö för både medarbetare och gäster. Det spelas noga utvald bakgrundsmusik i lounger, restauranger och barer, och det arrangeras såväl stora som små livespelningar med svenska artister. När Steam Hotel fick beskedet om utmärkelsen stod glädjen högt i tak.

– Wow! Vi är otroligt glada och hedrade över att vinna denna fina utmärkelse! Musiken är en del av vårt DNA, våra gästers och medarbetares upplevelse. Vi ser att musik har en tongivande plats i våra miljöer och förstärker övriga intryck under vistelsen, säger Jenny Bark, Hotel Manager på Steam Hotel.

– Att våra gäster har nominerat oss är otroligt glädjande och visar på ett fantastiskt engagemang för vår destination. Det ger oss driv att fortsätta utveckla upplevelsen och se hur vi kan ta det till nästa nivå. Framöver satsar vi stort för att livemusik och eventscenen ska bli en ännu mer central del hos oss.

Läs mer om Guldnoten på sami.se/guldnoten