Meny
  sami.se »
 • Användarvillkor för SAMI-appen

Allmänna användarvillkor för SAMI:s medlemsapplikation för mobiltelefon (”SAMI-appen”)
SAMI-appen är till för dig som är medlem i SAMI och är avsedd för nedladdning till mobiltelefon (Iphone och Android). Med hjälp av appen kan du snabbt och enkelt hitta information om var din musik spelats och vad du har fått betalt för. Du får också tillgång till din diskografi och kan skicka in nya SAMI-listor. Dessutom får du tillgång till SAMI:s utbildningsmaterial, medlemsförmåner och möjlighet att nätverka med andra artister och musiker. Om du avslutar ditt medlemskap i SAMI har du inte längre tillgång till SAMI-appen. 

Funktionalitet 

 • SAMI-utbetalningar: Appen ger dig detaljerad information om var din musik har spelats och hur mycket du har fått betalt. Du kan se vilka av dina låtar som har genererat inkomster, varifrån ersättningarna kommer och från vilka länder
 • Översikt över din diskografi: Du kan enkelt se en lista över alla låtar du har medverkat i, inklusive information om album, låtar och medverkande artister och musiker
 • Aktuella nyheter och information: Appen tipsar om branschnyheter, håller dig uppdaterad med SAMI-relaterade nyheter matnyttig information för dig som artist eller musiker
 • Utbildningsmöjligheter: I appen hittar du korta och långa utbildningar om ämnen som är bra att känna till för dig som artist eller musiker, exempelvis om dina rättigheter och vad du ska tänka på när du skriver avtal
 • Medlemsförmåner: Som SAMI-medlem får du tillgång till förmånliga erbjudanden. Erbjudandena kan avse till exempel studios, replokaler, utrustning, faktureringstjänster och juridisk rådgivning. 
 • Nätverkande: Du kan skapa en profil och söka efter andra användare av appen, för att knyta kontakter och möjligen hitta frilansmöjligheter

Avtalsparter 

Dessa användarvillkor gäller mellan dig som användare av SAMI-appen och Svenska Artisters och Musikers Intresseorganisation, SAMI, org.nr. 702000-0803. För att logga in och använda SAMI-appen behöver du identifiera dig med mobilt BankID.  Första gången du loggar in behöver du också godkänna de allmänna användarvillkoren för appen och SAMI:s integritetspolicy. Du loggas automatiskt ut efter 30 minuters inaktivitet. Att du behöver identifiera dig med BankID beror på att du genom appen får tillgång till din information på Mina Sidor och SAMI behöver därför säkerställa din identitet vid varje inloggning.  

Personuppgifter 

När du använder SAMI-appen kommer SAMI att behandla dina personuppgifter för att kunna hämta uppgifter om dina utbetalda eller kommande utbetalningar, registrera eller uppdatera dina personuppgifter och/eller kontakt- och bankuppgifter, eller när du anmäler inspelningsinformation eller medverkan på låtar. Om du skapar en egen profil i appen, lagras informationen (inklusive eventuellt foto) och delas med andra användare av appen. Du kan läsa mer om hur SAMI behandlar dina personuppgifter i SAMI:s Integritetspolicy.  

Ändring av funktionalitet eller användarvillkor 

SAMI arbetar kontinuerligt med att förbättra SAMI-appens innehåll och funktioner. Ändringar kan motiveras av din och andra användares upplevelse och önskemål, men kan också baseras på interna beslut. SAMI förbehåller sig rätten att närsomhelst ändra, utveckla eller avveckla funktionalitet, inklusive de förmåner som erbjuds i SAMI-appen.  

I samband med det kan även dessa användarvillkor komma att uppdateras. Ändringar aviseras 30 dagar i förväg i någon av SAMI:s olika kanaler, som SAMI-appen, SAMI:s webbplats eller SAMI:s nyhetsbrev. Om du inte accepterar de uppdaterade villkoren behöver du sluta använda appen. 

Hur du får lov att använda funktioner i SAMI-appen? 

Användning av SAMI-appen ska ske enligt dessa användarvillkor och andra riktlinjer och instruktioner som SAMI anger i appen. Du får inte använda SAMI-appen och dess funktioner eller tjänster för bedrägliga eller olagliga syften, utge dig för att vara annan än den du är, vidta åtgärder som inkräktar på eller stör driften av SAMI:s kanaler (SAMI:s hemsida, SAMI-appen) eller de servrar eller nätverk som SAMI använder för att tillhandahålla appen, överföra eller tillgängliggöra virus, mask eller trojaner eller annan skadlig programvara eller kod, eller vidta eller möjliggöra för andra liknande åtgärder som skadar eller inverkar negativt på SAMI:s kanaler. 

När du använder SAMI-appen får du inte skriva ut eller på annat sätt göra kopior av innehåll om det inte finns särskilda funktioner för detta, eller annars använda våra varumärken utan vårt föregående uttryckliga medgivande. Du kan se vilka SAMI:s varumärken är i avsnittet om rättigheter längre ner i villkoren. Du får inte heller använda appen och din profil för att hota, kränka eller annars utsatta annan för obehag eller skada. SAMI har rätt att blockera eller stänga av en användare som missbrukar, manipulerar eller använder appen i strid med dessa användarvillkor. Du ansvarar också för all åtkomst till SAMI-appen via din mobil, och det även om åtkomsten sker genom en annan person.  

 Support – om SAMI-appen inte fungerar 

SAMI strävar efter att tillhandahålla en tjänst som våra användare är nöjda med och har nytta av. Vi kommer därför att vidta rimliga åtgärder för att säkerställa att den alltid är tillgänglig. SAMI-appen, eller delar av appens funktionalitet kan vara nedstängd under perioder när SAMI implementerar uppgraderingar eller utför nödvändigt underhåll av appen.  SAMI försöker dock alltid lösa eventuella problem som kan uppstå vid användning av appen. Har du frågor eller om upplever problem är du välkommen att kontakta oss. 

SAMI:s ansvar 

SAMI ansvarar inte för att SAMI-appen alltid fungerar utan fel eller brister, eller att den data som presenteras är korrekt. SAMI är inte ansvarigt för att ersätta dig för skada som är kopplad till din användning av appen, till exempel missade förmånserbjudanden eller andra olägenheter på grund av att Appen eller vissa funktioner inte kan utnyttjas fullt ut. SAMI ansvarar inte för innehållet (tjänster eller produkter) av medlemsförmåner som erbjuds av extern part. 

SAMI äger samtliga rättigheter till SAMI-appen 

SAMI äger samtliga rättigheter, inklusive immateriella rättigheter relaterade till appen.  SAMI ger dig en icke exklusiv och icke överlåtbar rätt att använda SAMI-appen i enlighet med dessa villkor. Du får inte helt eller delvis kopiera, ändra eller bearbeta SAMI-appen annat än på det sätt som appen är avsedd för. Du får heller inte låna ut, hyra ut eller på annat sätt göra appen tillgänglig för tredjeman. Du är införstådd med att du inte, genom till exempel reverse engineering, dekompilering eller liknande, får försöka komma åt källkod till SAMI-appen. 

SAMI:s varumärken är SAMI (organisationens namn) och SAMI:s logotyp. 

 Särskilda villkor om du laddat ner SAMI-appen via Appstore: 

 • Apple, Inc. tillhandahåller inte support för SAMI-appen
 • Apple, Inc. har rätt att tillämpa dessa villkor gentemot dig som användare
 • Om en tredje part skulle hävda att SAMI-appen utgör intrång i dess immateriella rättigheter så är SAMI och inte Apple, Inc. ansvarigt för att hantera sådan intrångstalan
 •  Apple, Inc. ger ingen garanti avseende SAMI-appen

 Särskilda villkor om du laddat ner SAMI-appen via Google Play: 

 • Google tillhandahåller inte support för SAMI-appen
 •  Google har rätt att tillämpa dessa villkor gentemot dig som användare
 •  Om en tredje part skulle hävda att SAMI-appen utgör intrång i dess immateriella rättigheter så är SAMI och inte Google ansvarigt för att hantera sådan intrångstalan
 •  Google ger ingen garanti avseende SAMI-appen

Kontakt 

SAMI
Regeringsgatan 74
111 39 Stockholm
08-453 34 00
info@sami.se 

Tekniska problem vid användning av SAMI-appen: info@sami.se

Synpunkter, önskemål och idéer för en ännu bättre app: feedback@sami.se